Aparat Sudura Invertor 3in1 BI-PULSE 201 MIG / MAG / PULS / DOUBLE PULSE / FCAW / MMA / TIG LIFT Welder Fantasy 230V

4.499,00 RON (TVA inclus) 5.804,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Cod produs - SKU 2000004
EAN 5906150862299
Produsul nu mai este disponibil in magazinul nostru.

Descriere

Aparat Sudura Invertor 3in1 BI-PULSE 201 MIG / MAG / PULS / DOUBLE PULSE / FCAW / MMA / TIG LIFT Welder Fantasy 230VDispozitivul Welder Fantasy BI-PULSE 201 este o sursa moderna de invertor care ofera multe posibilitati pentru lucrari de sudura. Principalul sau avantaj este posibilitatea sudarii cu utilizarea curentului de pulsatie simpla sau dubla in modul MIG sau MAG. Fiabilitatea si o gama larga de aplicatii ale dispozitivelor le fac sa satisfaca chiar si cei mai pretentiosi utilizatori. Masina de sudat semi-automata cu invertor multifunctional Welder Fantasy BI-PULSE 201 este proiectata pentru sudarea manuala cu arc a metalelor si aliajelor metalice utilizand urmatoarele metode:


* MIG / MAG cu optiune de impuls dublu,

* MIG / MAG cu optiune de impuls unic,

* MIG / MAG,

* FCAW,

* TIG DC-lift,

* MMA.


Un panou de control intuitiv, usor de utilizat, cu afisaj color, va permite sa setati rapid toti cei mai importanti parametri de sudura. Dispozitivul va permite sa alegeti una dintre cele patru limbi de meniu:


- Poloneza,

- Engleza,

- Limba germana,

- Rusa.


Datorita utilizarii tehnologiei moderne IGBT si a componentelor de inalta calitate, dispozitivele BI-PULSE 201 sunt potrivite in mod ideal pentru lucrari profesionale de sudare in industrii precum automobile, structuri metalice si multe altele.


     IGBT - Tranzistor bipolar cu poarta izolata - este o tehnologie moderna bazata pe tranzistoare bipolare cu poarta izolata. Acesta combina usurinta controlului tranzistoarelor cu efect de camp cu o tensiune de rupere mare si viteza de comutare a tranzistoarelor bipolare. Utilizarea tehnologiei IGBT extinde semnificativ functionarea fiabila a echipamentelor de sudura.   MIG / MAG - Sudarea cu arc ecranat cu gaz este unul dintre cele mai utilizate procese pentru producerea structurilor sudate. Procesul de sudare semi-automata consta in fuzionarea marginilor piesei de prelucrat si a materialului electrodului consumabil prin caldura unui arc electric stralucitor intre electrod sub forma unui fir solid si piesa de prelucrat, intr-un ecran de gaz inert sau activ .


  MIG PULSE - o forma avansata de sudare care utilizeaza cele mai bune forme de transfer al materialului electrod topit la piesa de prelucrat. Spre deosebire de scurtcircuite, sudarea prin impulsuri nu produce stropi si nici nu risca o „runda” rece. Pozitiile de sudare cu impulsuri nu sunt limitate, deoarece sunt derivate ale matritelor globulare sau pulverizate, iar utilizarea lor este mult mai eficienta. Datorita racirii procesului de pulverizare a arcului, MIG pulsat este capabil sa extinda gama de sudare, iar aportul de caldura mai scazut nu cauzeaza probleme cu arderea prin materiale subtiri. MIG PULSE este unul dintre cele mai bune procese de sudare pentru o mare varietate de aplicatii si tipuri metalice.


    MIG BI-PULSE  MIG DOUBLE PULSE - Sudarea cu metoda MIG / MAG cu impuls dublu, obtinem un nivel ridicat de aspect al fetei (efect de scara). In plus, utilizarea alimentarii automate a firelor afecteaza performanta sudarii. Metoda MIG / MAG cu impuls dublu va permite sa reglati pulsatia curentului (echilibrul pulsului) si sa reglati viteza de alimentare a firului. Datorita acestui fapt, imbunatatim aspectul sudurii. In timpul sudarii MIG / MAG cu impuls dublu, impulsurile curente apar in doua domenii. Secventierea dispozitivelor noastre combina automat doua niveluri de impulsuri: cald si rece.


Avantajele utilizarii metodei MIG MAG cu impuls dublu sunt:

- Sudarea MIG / MAG cu impuls dublu este mai rapida decat cu metoda TIG.
- Sudarea cu metoda MIG / MAG cu impuls dublu realizeaza o estetica ridicata ca si in cazul metodei TIG.
- Sudarea cu metoda MIG / MAG cu impuls dublu provoaca o deformare mai mica decat metoda TIG.


  AUTO - setari sinergice. In modul AUTO, utilizatorul selecteaza parametrii de baza de sudare, cum ar fi tipul de material, grosimea materialului de sudat si diametrul firului de sudura. Ceilalti parametri sunt selectati automat de dispozitiv folosind baza de date a programelor incarcate. Modul AUTO permite numai sudarea continua a curentului - nu este posibil sa reglati setarile PULS si PULS duble.

  FCAW - Datorita functiei de inversare a polaritatii, este posibila sudarea fara gaz de protectie, cu sarma auto-ecranata FCAW. Este o metoda cu utilizarea unui sarma cu miez de flux auto-ecranat pentru sudarea (in toate pozitiile) otelului cu rezistenta normala si ridicata, care nu depaseste 510 MPa. Sarma cu auto-ecranare poate fi utilizata in procesele de sudare cu un singur strat si cu mai multe straturi, folosind surse de energie atat cu caracteristici plate, cat si cu caracter de cadere. Sarma este destinata lucrarilor generale de productie, de asemenea, in conditii de camp si pentru structuri de sudura care nu necesita rezistenta la impact. Curent de sudare DC (-). 

 

   TIG DC LIFT - sudare cu un electrod de tungsten intr-un ecran de gaz inert. Utilizarea acestei metode permite sudarea tuturor tipurilor de otel, adica carbon, aliaj, otel inoxidabil, rezistent la acid, precum si aliaje de cupru, de exemplu bronz sau alama. ATENTIE! Torta TIG nu este un accesoriu standard pentru kit.


    MMA - o metoda in care este utilizat un electrod acoperit, constand dintr-un miez metalic acoperit cu un capac. Sudorul alimenteaza electrodul pe masura ce se fuzioneaza cu piesa de prelucrat, astfel incat sa mentina arcul pe o lungime constanta si, in acelasi timp, isi muta capatul de topire de-a lungul liniei de sudare. Dispozitivul permite sudarea cu toate tipurile de electrozi, de exemplu, alcalina, celuloza, rutil sau acid.


    MMA VRD - functia VRD (dispozitiv de reducere a tensiunii) disponibila in modul MMA (dispozitiv de reducere a tensiunii). Creste siguranta si reduce riscul de electrocutare. Functia opreste si porneste puterea de sudare atunci cand rezistenta dintre varfurile electrodului - element sudat este masurata in timpul sudarii.
Caracteristici suplimentare:


- Sudare prin sudare - dupa selectarea tipului de sarma CuSi, dispozitivul permite sudarea prin sarma, utilizata in principal in industria automobilelor pentru a uni placile zincate.


- Reglarea inductantei in metoda MIG / MAG - inductanta de sudare selectata corect contribuie la reducerea cantitatii de stropire. Depinde de diametrul firului de sudura, de gazul de protectie utilizat, de amperaj si de pozitia de sudare. Reducerea inductantei face ca arcul sa fie mai stabil si mai concentrat, in timp ce cresterea inductantei produce un bazin mai lin si reduce stropirea. Selectat corect, este caracterizat printr-un arc stabil, transfer uniform de picaturi de metal lichid, mentinand o dimensiune constanta a bazinului de sudura si un sunet caracteristic repetitiv, fara stropi si explozii.


- HOT START - o functie care faciliteaza inceperea sudarii. Cand se loveste arcul, curentul de sudare este crescut temporar pentru a incalzi materialul si electrodul la punctul de contact si pentru a modela corect penetrarea si fata de sudura in etapa initiala de sudare.


- ARC FORCE - functie de stabilizare a arcului prin mentinerea valorii tensiunii arcului de sudura indiferent de lungimea acestuia si facilitarea controlului cantitatii de stropire.SETUL COMPLET INCLUDE:

- Sursa de alimentare Welder Fantasy, model BI-PULSE 201,

- suport de sudura MIG / MAG,

- Casca auto-intunecata Welder Fantasy 3035 / S,

- cablu de masa,

- cablu cu suport pentru electrod,

- rola inclusa 1.0-1.2U

- instructiuni in limba poloneza si card de garantie.Dispozitivul este echipat cu o priza industriala 230V 32A.


Setul nu include o mufa de reducere 32A - 16A disponibila sub codul: 0550.

ATENTIE! Torta TIG nu este un accesoriu standard pentru kit.


DATE TEHNICE:

Parametru

WF BI-PULSE 201

Putere

Tensiunea de alimentare [V]

230V ± 10%

Frecventa [Hz]

50

Securitate [A]

20

Consum de energie [kVA]

6.5

Factorul de putere cosφ

0,9

Diametrul cablului de alimentare [mm 2 ]

3G 2.5

Domeniul curentului de sudare [A]

MMA

30 - 200

TIG

10 - 200

MIG / MAG

40-200

Tensiunea de intrare [V]

MMA

21.2 - 28

TIG

10.4 - 18

MIG / MAG

16 - 24

Eficienta [%]
(la o temperatură ambianta de 40 ° C)

30% 200A
60% 142A
100% 110A

Diametrul firului de sudura [mm]

0,8 / 1,0 / 1,2

Tipul tavii

2R

Dimensiunea bobinei firului de sudura

D200, 5 kg

 

Clasa de izolatie

F.

Clasa de protectie a locuintelor

IP21S

Greutate [kg]

15.6

Dimensiuni inaltime / latime / lungime [mm]

375/220/460

 

15.6

Detalii

SKU
2000004
EAN
5906150862299
Categorii
Greutate
20 kg
Brand

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review

Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.