- Alegerea corecta a unui compresor adecvat nevoilor. Debit, putere, alimentare, utilizare......  §


1. Alegerea corecta a pompei in functie de necesitati si caracteristici.

Necesitatile se stabilesc in functie de mai mulți factori, cum ar fi volumul de aer necesar (debite l/min), presiunea (bari) și frecvența de utilizare, precum si condițiile de mediu.

Este recomandat să consultați un specialist sau să furnizați mai multe detalii pentru a putea oferi o recomandare precisă.

De asemeni trebuie tinut cont inclusiv de volumul rezervorului de aer pe care se doreste a fi instalat cat și de puterea motorului electric. Volumul buteliei trebuie să fie suficient de mare pentru a stoca suficient aer comprimat pentru a satisface necesitățile aplicației dvs. Puterea motorului electric trebuie să fie suficientă pentru a furniza o presiune constantă și un debit adecvat de aer comprimat. 

Se va avea in vedere la calcularea debitelor de aer astfel:

-daca am nevoie de un debit chetuit de aer de 200l/min. la 6 bari vom cauta un cap compresor ce livreaza la refulare un minim de 1.3 ori debitul cheltuit, adica o pompa ce livreaza la refulare cel putin 260l/min la 6 bari.

-in functie de pompa aleasa ce debiteaza un minim de 260l/min ( ca in exemplul de mai sus) se va tine cont de ce putere a motorului electric este nevoie la instalarea ei. In cazul de mai sus sa spunem ca alegem pompa KD1492 ce furnizeaza un debit de 266 l/min si are nevoie de un motor cu o putere de 2.2KW. Deci motorul electric ar trebuii ales sa fie de minim 2,2kW.

-in functie de numarul de rotatii al motorului electric se va calcula fulia acestuia tinand cont de dimensiunea fuliei capului compresor si de limitarea de rotatii al capului compresor. In general la pompele compresoare comercializate de catre noi acestea au nevoie de o viteza de rotatie in jur de 1000 rot/min +- 10%. Pentru a putea calcula corect diametrul fuliei motorului electric aveti aici o formula de calcul: https://www.homepc.ro/info/Formula


- Intretinerea si punerea in functiune a unui compresor de aer....   §

- Inlocuirea de parti componente la un compresor de aer comprimat..... §